методи оцінки генетичного потенціалу курей яєчного напрямку

Оцінка рівня генетичного потенціалу сучасних кросів яєчних курей за основними господарськи корисними ознаками продуктивності. Особливості прогнозування росту молодняку і яєчної продуктивності курей різних кросів в умовах взаємодії. - розробити методи оцінки змін продуктивності курей в онтогенезі за комплексом господарськи корисних ознак . Доведено, що генетична оцінка курей яєчних кросів за поліморфними системами овобілків та мікросателітними маркерами забезпечує ефективне оцінювання генезису популяцій кросів. Встановлено, що стабілізуючий добір за живою масою ремонтного молодняку курей порід резервного генофонду сприяє підвищенню рівня несучості та відтворювальних якостей.


їх генетичного потенціалу для виробництва харчових яєць в Україні наказуємо: 1. Затвердити, що додаються . 1.4. Кошторис витрат на проведення породовипробування яєчних курей. Тому основними показниками оцінки яєчної птиці повинні бути продуктивність, маса і якість яєць, витрати кормів на одиницю продукції, життєздатність. Метою породовипробування є проведення порівняльної зоотехнічної та економічної оцінки різних кросів, порід і популяцій птиці вітчизняної та закордонної селекції в однакових умовах за комплексом господарчо-корисних ознак для виявлення кращих зразків і визначення доцільності їх використання для виробництва харчових яєць та в програмах селекції.


Яєчна продуктивність курей різних кросів та класів розподілу. О.О.Хомічук, аспірант ДВНЗ “Херсонський державний аграрний університет”. У статті наведено показники яєчної продуктивності курей кросу Хайсекс коричневий та Ломанн браун залежно від класів розподілу. Наведено результати випробувань курей різних кро-сів в різні вікові періоди. Тому виникла необхідність порівняльної оцінки генетич-ного потенціалу птиці кращих світових кросів за основними ознаками яєчної продуктивності. Стан вивчення проблеми. 6. Коваленко В. П. Прийоми стабілізації генетичної структури ліній і кросів птиці / Коваленко В. П. // Розведення і генетика тварин: міжвідомчий тематичний науковий збірник. — К.: Аграрна наука, 1999. — Вип.


При роботі з лініями та кросами яєчних курей однією з найважливіших задач є підтримка високої несучості, а також – селекція на підвищення маси яєць у перші місяці яйцекладки та поліпшення конверсії корму. Виявлена висока генетична подібність для кросів яєчного напрямку продуктивності. А також низький коефіцієнт трансгресії між кросами яєчного і м’ясо-яєчного напрямку. ru. dc.publisher.


Низька яєчна продуктивність курей у присадибних господарствах – явище досить поширене й, напевно, добре знайоме як початківцям, так і досвідченим птахівникам. На практиці нерідко трапляється так, що начебто і курей у присадибному курнику багато, і кормів витрачається досить, і гуляє поголів'я вільно цілий день, а яєць у гніздах налічується зовсім мало. Але існують й інші породи яєчного напрямку продуктивності. Хоча вони дещо менш продуктивні, та водночас не такі примхливі щодо догляду та годування. Серед них Українська вушанка, яка дає 150–170 яєць за рік на звичайних кормах, має міцне здоров'я й сильний інстинкт висиджування.


Мета заняття: вивчити показники яєчної продуктивності птиці і методи їх визначення, навчитись обліковувати яєчну продуктивність. В теперішній час, коли генетичні резерви ведучих порід значною мірою реалізовані, підвищується значення малорозповсюджених порід, так як вони можуть бути носіями генів, здатних оказати рішучий вплив на удосконалення ведучих порід. Завдання 1. Вивчити породи різних видів сільськогосподарської птиці і дані характеристики занести в таблицю 7. Завдання 2. Провести класну оцінку курей яєчних і м’ясо-яєчних порід за вихідними даними таблиці 15. Таблиця 15 Класна оцінка курей яєчних і м’ясо-яєчних порід. Вік птиці. 72.


Генетические факторы яичной продуктивности кур. Внутрилинейная селекция и гибридизация с использованием достижений генетики является основным направлением племенной работы с птицей. Давление селекции в течение ряда поколений на важнейшие признаки продуктивности, скрещивание сочетающихся линий (гибридизация) позволили создать в необходимом объёме яичные и мясные кроссы для воспроизводства гибридных кур. Расшифрованный в 2004 г. геном кур насчитывает 24 тыс. генов и более 1 млрд. пар нуклеотидов полиморфизма/азотистых оснований в гаплоидной ДНК.


Яйценосність важлива не лише для курей яєчних порід, а й для м'ясних порід, оскільки визначає їхню плодючість, тобто кількість м'яса, що можна отримати від потомства кожної курки. При промисловому розведенні курей використовують лише один цикл. Адже у певному віці курка досягає статевої зрілості - початку яйцекладки, і за оптимальних умов утримання інтенсивність яйцекладки після цього швидко наростає і досягає максимуму.


Карликові кури, або міні-кури, також малої маси, але схожі на зменшену птицю звичайних яєчних, м’ясо-яєчних і м’ясних порід (кохінхін, орловські). Використовують кучерявих, шовковистих чубатих курей ( падуан, голландські білочубі), з бородою і бакенбардами (фавероль, брабантер), довгохвостих (фенікс, йокогама, суматра), безхвостих (араукана), з особливими формами гребеня, тощо. Основними методами селекційно-племінної роботи у племзаводах є переважно ті ж, що і в селекційно-генетичному центрі. Утримання птиці селекційного стада – гніздове, облік продуктивності – індивідуальний з використанням контрольних гнізд для відкладання яєць, мічення птиці – криломітками та ножними кільцями.


Якщо курей не багато, можна їх позначити ще якимось способом, я крутив на лапи курям ізострічки різних кольорів, але часом вони відпадають, тому рекомендувати такий метод не можу. Ще я зустрічав таку думку, що кільця - це "понти", що за ці гроші краще купити корму для курей, але це свідчить тільки про те, що в господарстві ніяка селекція не ведеться з відповідним результатом. Бонітування сільськогосподарських тварин — система оцінки племінних якостей тварини за комплексом господарчо корисних ознак. Курчат м'ясо-яєчних порід переводять у доросле стадо у віці семи, а яйценосних порід в шість, каченят в п'ять, гусенят теж в п'ять місяців.


Карликові кури, або міні-кури, також малої маси, але схожі на зменшену птицю звичайних яєчних, м’ясо-яєчних і м’ясних порід (кохінхін, орловські). Використовують кучерявих, шовковистих чубатих курей ( падуан, голландські білочубі), з бородою і бакенбардами (фавероль, брабантер), довгохвостих (фенікс, йокогама, суматра), безхвостих (араукана), з особливими формами гребеня, тощо. Основними методами селекційно-племінної роботи у племзаводах є переважно ті ж, що і в селекційно-генетичному центрі. Утримання птиці селекційного стада – гніздове, облік продуктивності – індивідуальний з використанням контрольних гнізд для відкладання яєць, мічення птиці – криломітками та ножними кільцями.


Облік яєчної продуктивності курей: Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт по дисципліні «Технологія виробництва продукції тваринництва» для студентів очної та заочної форми навчання--Х.: ХНТУСГ, 2013.-14с. У промислових і племінних господарствах застосовують такі методи оцінки : несучість на середню несучку, несучість на початкову несучку, коефіцієнт обігу стада, інтенсивність несучості. Число яєць, знесених за період. «Облік яєчної продуктивності курей». Для студентів очної та заочної форми по дисципліні дисципліні «Технологія виробництва продукції тваринництва». Кафедра “Технічні системи та технології тваринництва імені Б.П. Шабельника”.


Відповідна годівля курей є запорукою їхньої високої продуктивності. Так, при правильному складанні раціону і забезпеченні птиці всім необхідним кури можуть нестися протягом цілого року. Раціон для несучок має складатися із цільного зерна і подрібненої суміші злаків, кормів рослинного і тваринного походження, а також вітамінів і мінералів. Якщо мова йде про отримання не товарних яєць, а виведення молодняку, то окрім кормів із високим вмістом вітамінів, у раціоні несучок має міститися у достатній кількості легко перетравний повноцінний білок.


Мета заняття.Ознайомитися з методами оцінки племінних якостей, перевірки та використання півнів-плідників у племінних заводах. Методика виконання завдання №1.Сучасне птахівництво базується на використанні спеціалізованих (за продуктивними або зчепленими із статтю ознаками) ліній. У племінних заводах з розведення яєчних курей відповідно до їх статусу і функцій проводять поглиблену селекційно-племінну роботу з птицею вихідних ліній кросів та окремих порід. Генетичний матеріал племзаводу використовується для одержання прабатьківських стад в племптахорепродукторах 1 порядку, які в свою чергу від прабатьківського стада одержують батьківські форми для репродукторів II порядку.


58. Із зазначених кросів яєчних курей коричневий колір забарвлення шкаралупи яєць мають наступні (3 елементи): Тетра СЛ; Шевер 579; Борки-колор. 59. Основними методами селекції є наступні (2 елементи): добір; підбір. Утримання курей прабатьківських стад і отримання від них нащадків. 63. Із наведених племінних птахівничих господарств репродуктор другого порядку виконує наступні функції: Отримання гібридної птиці; 64. Комплексна оцінка птиці за племінними і продуктивними якостями, що проводиться в усіх птахівницьких підприємствах, які мають племінні стада, має визначення:; бонітування. 65. Вік статевої зрілості визначають (2 елементи)


м'ясо-яєчних курей поліпшеної популяції вітчизняної селекції, отриманих внаслідок різноспрямованих схрещувань вихідної субпопуляції з півнями провідних імпортних кросів. Ключові слова: м'ясо-яєчні кури, морфологічні ознаки яєць, генетична структура, спадковий тягар. Постановка проблеми в загальному вигляді. У курівництві одним із фундаментальних напрямків такої роботи є вивчення оцінки якості яєць птиці, яка виступає необхідною складовою їх селекційного поліпшення та є запорукою одержання кондиційного життєздатного молодняку племінного призначення.


Розвиток зародків яєчних курей; фактори, що впливають на інкубацію та вивід молодняку. Останнім часом особливе значення надають поліпшенню якості яєць птиці яйцевого напрямку, тому що яйце є товарним продуктом, що йде в їжу людині. Більшість показників, що характеризують якість яєць, успадковується потомством. Багато ознак, що відбивають якість яєць як інкубаційних, одночасно служать показниками, характеризуючи товарні властивості яєць.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

irina and oleg mother and son

толстой три товарища текст читать

ошибка неизвестный документ в программе флак оо 1