якубова л а розвиток творчих здібностей підлітків у процесі позакласної роботи загальноосвітніх навчальних закладів.

УДК – 371.4:37.02 модель розвитку творчих здібностей учнів Підліткового Віку в процесі позакласної роботи. Якубова Л.А. к пед. н. Хмельницький національний університет Проблема цілеспрямованого формування творчих здібностей особистості є однією з найбільш актуальних і водночас складних та малодосліджених. Дослідники висловлюють різні погляди щодо можливості педагогічного впливу на становлення творчої особистості.


Обґрунтування умов та моделі розвитку творчих здібностей підлітків у процесі позакласної роботи загальноосвітніх навчальних закладів. 3. Якубова Л. А. Позакласна робота як засіб розвитку творчих здібностей підлітків / Л. А. Якубова // Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання у підготовці фахівців : методологія, теорія, досвід, проблеми. - Вип. 9 / Редкол.


Розвиток творчих здібностей підлітків у процесі позакласної роботи. Загальноосвітніх навчальних закладів. 13.00.07 - теорія та методика виховання. Питання розвитку креативних здібностей учнів, особливості їх формування в навчальній і позанавчальній діяльності вивчалися Р. Грановською, В. Дружініним, Б. Коссовим, О. Леонтьєвим та ін. Способи управління творчими процесами інтелектуальної діяльності особистості та методи діагностики творчих здібностей учнів розкриті у працях І. Підласого, Е. Торранса, Є. Тунік, Л. Шрагіної та ін. Проблеми організації творчих ситуацій і способів їх розв'язання за допомогою евристичних та алгоритмічних методів розроблені Г. Альтшуллером, В. Андреєвим


Розвиток творчих здібностей підлітків у системі позашкільних закладів. Зміст. 2. Отже, проблемою нашої роботи ми бачимо розвиток творчих здібностей підлітків у системі позашкільної освіти. Її розв’язання пов'язано з пошуком найбільш ефективних способів і засобів навчання, форм організації занять у педагогічному процесі з метою реалізації творчого потенціалу дітей підліткового віку і розвитку їхніх творчих здібностей у системі позашкільної освіти.


Якубова Людмила Анатоліївна. Розвиток творчих здібностей підлітків у процесі позакласної роботи загальноосвітніх навчальних закладів : Дис. канд. наук: 13.00.07 - 2000. Мистецтвознавство Геолого-мінералогічні Сільськогосподарські. Економічні Історичні Філософські.


Якубова Л.А. Розвиток творчих здібностей підлітків у процесі позакласної роботи загальноосвітніх навчаль-них закладів: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. пед. наук: спец. 13.00.07 «Теорія та методика виховання» / Л.А. Якубова. – Миколаїв, 2010. – 20 с. 22. Demchenko О. Creativity in the structure of social aptitude / O. Demchenko // In the Sphere of Education and Artistic Work / edited by Marija Chepil, Anna Marta Zukowska, Oresta Karpenko. – Drohobych: publishing department of Drohobych State Pedagogical Ivan Franko University, 2016. – p. 93–101. Педагогіка творчості: філософський,.


зацію навчання, розвиває творчі здібності школярів. Питання організації позакласної роботи з укра-. Проте повному вирішенню вище названих завдань з їнської літератури досліджують у своїх працях про-. розвитку та підтримки обдарованих учнів у системі відні науковці В. Андрусенко, Т. Бабійчук, Л. Базиль, літературної освіти сприятиме саме позакласна ро- Т. Бугайко, Ф. Бугайко, Н. Волошина, О. Куцевол, бота. Адже, на відміну від діяльності на уроках, осо- А. Лісовський, В. Неділько, Є. Пасічник, С. Пультер . 9. Ситченко А. Л. Методика навчання україн-ської літератури в загальноосвітніх закладах [Текст] : навч. посіб. для студентів-філологів / А. Л. Ситченко. – К. : Ленвіт, 2011. – 291 с.


вітнього навчального закладу є турбота про розвиток і розвитку творчих здібностей учнів в умовах загаль-. формування творчої, всебічно розвиненої особистос- ноосвітнього навчального закладу. ті. Це викликає необхідність створення певної систе-. Вивчення і розвиток здібностей, які лежать в. ми навчання та розвитку творчо обдарованих дітей. основі процесу оволодіння знаннями є одним із осно-. Проблеми здібностей та обдарованості дослід- воположних напрямів підвищення ефективності нав-. жували у своїх працях В. Ананьєв, А. Брушлін- чання в загальноосвітньому навчальному закладі. До


Розвиток творчих здібностей школярів у позашкільній діяльності. Будко Олена Миколаївна методист ЦТДЮ. БІЛОЗЕРКА – 2011. Ефективність роботи щодо розвитку у вихованців позашкільних закладів творчих здібностей залежить від дотримання ряду умов. По-перше, завдання, які пропонуються дітям, повинні бути спрямовані не лише на відпрацювання алгоритму виконання, а містити і такі компоненти, які вимагають інтуїції, нестандартного підходу, творчого мислення тощо.


Розвиток творчої активності учнів. Особливості розвитку творчих здібностей у процесі виховання. Творчі здібності учнів можуть розвиватися лише у процесі творчої діяльності, яку організовує вчитель на уроці. Оскільки мислення — це продуктивний процес, завдяки жому з'являються нові знання, розкривається невідоме, то навчання потрібно організовувати таким чином, щоб учень відкривав на уроці суб'єктивно нове для себе, хоча для людства дана наукова інформація вже відома. Навчальний процес має повторювати логіку наукового відкриття. За таких умов в учнів формуватиметься творче мислення.


Формування в учнів творчих здібностей, розвиток їхніх природних нахилів і задатків є одним із важливих завдань навчання фізики в школі. Даний опис має на меті узагальнити власний досвід роботи, спрямованої на розвиток творчих здібностей обдарованих дітей у процесі вивчення фізики. Запропоновані ідеї акумулюють у собі аналіз наукової та методичної літератури, постійний пошук нових форм та методів роботи.. Наукова робота на урок Фізика скачати.


Умови розвитку творчих здібностей дитини. Творчі здібності дитини.Чому і для чого треба розвивати їх у школяра ? . Розвиток поетичних здібностей визначається як процес формування здібності до безпосереднього сприймання поетичних творів, складних умінь свідомо аналізувати та оцінювати прочитане, керуючись при цьому естетичними критеріями та художнім смаком, виробленими в школі при засвоєнні курсу літератури та в широкому позашкільному спілкуванні з мистецтвом. Одним з напрямків роботи над розвитком поетичної творчості молодших школярів є аналіз поетичних творів з урахуванням жанрових особливостей. Гра «Добери риму».


Пріоритетним завданням держави, суспільства, закладів системи освіти України є покращення стану здоров’я нації, особливо її молодого покоління. Це зумовлено стійкою тенденцією до зниження рівня здоров’я широких верств населення, зокрема дітей та учнівської молоді. Інтеграція України в напрямі забезпечення європейського вектора розвитку освіти також посилює потребу в забезпеченні здоров’язбережувальної діяльності закладів освіти і, перш за все, загальноосвітньої школи. Процес фахової підготовки майбутніх учителів основ здоров’я до позакласної роботи з . На сучасному етапі розвитку педагогічної науки поряд з проблемами.


Дяченко М. Д. Активізація творчих здібностей як чинник розвитку творчого потенціалу майбутніх журналістів: теоретичний аспект. Елькін М. В. Роль інновацій в управлінні підготовкою менеджера освітнього закладу. Кравченко І. В. Етичні знання як основа формування моральних учинків підлітків у процесі позакласної роботи сучасної школи. Куринная А. Ф. К вопросу работы над словом в школьном курсе русского языка (5–9 классы). Майський Г. Ю. Суть педагогічної практики студентів вищих навчальних закладів. Мармаза О. І. Формування та реалізація програми розвитку навчального закладу.


Розвиток креативного мислення учнів початкових класів через використання творчих завдань. Закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11. Вінницької міської ради». ( Протокол № 3 від 07.12.2016р.) . З досвіду своєї роботи можу стверджувати, що застосування творчих завдань буде ефективнішим, коли їх використовувати регулярно, об'єднати в певну систему. Під "системою завдань" слід розуміти комплекс вправ , які підпорядковуються єдиній дидактичній меті, змістовій лінії предмету, побудований з врахуванням вікових особливостей учнів. Для розвитку нестандартного мислення учнів у навчально-виховному процесі пропоную такі види творчих завдань: • задачі, зміст яких носить народознавчий характер

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

энциклопедия путешествий страны мира читать онлайн

толстой три товарища текст читать

anatel wifi driver 2429-09-1869 driver